Pinot Gris

Zachtgele kleur met een mooi tranencollier. In de neus rijp, rijk en licht exotische fruitaroma’s met een open expressie van kruidigheid, peper, vuursteen en een beetje rokerig. Een harmonieus samenspel met fijne zuren en een ellenlange karaktervolle finale. Een grandeur.

Wijngaard, druif en ambacht

ASSEMBLAGE

Pinot Gris

Bodem

Mineraalrijke kiezel- en grindterroir

Vinificatie

Zes maanden Sur lie in Inoxcuves sur lieDe rijping “Sur lie” bestaat uit het laten gisten van de most in het vat, en in het behouden van de wijn op deze fijne “lies” van gisten gedurende enkele maanden. Drie uur schilcontact na lichte kneuzing.

Tips om te genieten

Gastronomie

Smaakvol bij asperges en vrijwel alles uit de zee, gevogelte en wit vlees.

Serveertemperatuur

7 – 10°C

Bewaarpotentieel

Vier jaar

Specificaties

Alcohol (%)
Restsuiker
Zuren
13% vol
(onvergiste suiker van de druif) 7,5 gr
5,8 gr/l / franse meetmethode : 3,79 gr/l

Klimaat en locatie

Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem